ארגון שהבטיח חופשה לעובד וההנהלה השתנתה

התבקשתי מגוף מסוים שמארגן נופשים לעשות להם עבודה בתחום המקצועי שלי, והובטחתי כי בנוסף לתשלום אקבל גם זכות לחופשה חינם במסגרת הארגון.
עם הזמן נערך שינוי בתוך הארגון ואחד העובדים הפך למנהל והמנהל הפך לעובד.
בתחילה נאמר לי שכל ההבטחות הישנות בוטלו (טענתם היתה שהיו הרבה 'חגיגות' והבטחות של ההנהלה הישנה), אין יותר דברים כאלו בארגון, ובכלל הם ארגון חדש עם הנהלה חדשה.
כשטענתי שהארגון נשאר אותו ארגון וההתחייבות במקומה עומדת בלי קשר לזהות המנהל, הם התחילו להתחמק ממנו, וכאן זה עומד.
שאלתי היא האם מותר לי להזמין נופש בארגון, לסחוב את ענין התשלום עד אחר החופשה ואז להודיע להם שמימשתי את ההבטחה הישנה שלהם, או שיש בכך בעיה הלכתית?
תודה רבה ומיוחדת על האתר הנפלא!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם הודיעו לך על ביטול ההבטחה לאחר שהתחלת בעבודה, הארגון חייב לתת את החופשה. בשאלה לא צוין איזה גוף משפטי הוא הארגון, עמותה רשומה או לא. בכל מקרה, ככל שיש לארגון נכסים מסוימים, ודאי שהוא חייב לתת לך את החופשה שהובטחה לך. ואם תזמין חופשה, לא תהיה חייב לשלם.