ברכה על מזוזה לאחר שכבר נקבעה בפתח

שלום כבוד הרב.
הגעתי לדירת שותפות שבכניסה הראשית קיימת מזוזה ובחדר שלי הוספתי כשהגעתי. האם יש לברך עליה?
תודה

תשובה:

שלום רב

אכן, גם בחדרי הבית הפנימיים יש חיוב מזוזה ויש לקובעה בברכה, אולם, בפוסקים נחלקו אם הברכה נאמרת רק בשעת קביעת המזוזה או כל זמן שהמצוה עדיין קיימת והמזוזה קבועה בפתח, לכן כדאי להסיר את המזוזה ולשוב ולקבוע אותה בברכה. נוסח הברכה אשר קדשנו במצוותיו וציונו לקבוע מזוזה.

יישוב טוב ובהצלחה רבה!

מקורות:

על חיוב החדר במזוזה ראה שו"ע סי' רפו סעי' טז. על הצורך להסיר ולברך ראה אגרות משה יו"ד סי' קעט. וע"ע יביע אומר ח"י סי' ל.