מאכל חריף שנפלה בו טיפת חלב

לכבוד הרבנים שליט"א
סחוג (חריף) שהשתמשו בו בסכין בשרית נקיה לא בת יומה נפלה בו טיפת חלב קטנה הוציאו חלק מהסחוג עם הטיפה וגם טפו מעט במים את פני השטח שלו ושפכו האם יהיה מותר לספרדים לאוכלו עם בשרי ?
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

אם הוציאו את החלב מיד אינני רואה כאן כל בעיה.

מקורות:

השימוש בסכין בשרי, אם הסכין לא שהה בתוך הסחוג 18 דקות רצוף הוא אינו מפליט בו מטעמו ועדיין הוא פרווה, שכן חיתוך בסכין בשרי או בישול בכלי בשרי משפיע מיד, אבל עצם הכנסת סכין לסחוג קר עשויה לאסור רק מדין כבוש כמבושל, ומנהג מורי הוראה בזה שעד 18 דקות גם בדבר חריף אין דין כבוש כמבושל [במאכל שאינו חריף כבישה היא ב24 שעות]. ראה ס' דיני המטבח היהודי לרב וולף עמוד 93. כך הוא גם לגבי החלב, אם הוציאו את הטיפה מיד, היא לא נכבשה בסחוג וממילא המקום שאינו מעורב בחלב עדיין פרווה.