פרווה בכלי חלבי

בס"ד
סיר שלא מבשלים בו בשר, אבל מבשלים בו מיני מאכל פרווה, האם כשמבשלים בו דברי חלב (חמאה), הוא צריך הגעלה גם אחרי 24 שעות?
{אם יוכל הרב לענות לי את שמו, אשמח}

תשובה:

שלום רב

בלי שום ספק, כלי שבישלו בו חלב אפילו פעם אחת הוא נעשה חלבי, ושוב לא ניתן להשתמש בו לבשר אפילו לאחר 24 שעות. לגבי פרווה ניתן בהחלט להשתמש בו, ואז ניתן לאכול את המאכל גם בתוך שש שעות לאכילת בשר, וכאשר חלפו 24 שעות ניתן לאכול את הפרווה הזה גם עם בשר ממש [לא לבשלו עם בשר אלא לאוכלם יחד] ולמנהג הספרדים ניתן גם לבשל לכתחילה לאחר 24 שעות כדי לאכול עם בשר, והאשכנזים מקפידים שלא לבשל לכתחילה. בתוך 24 שעות, למנהג הספרדים מותר בדיעבד לאוכלו עם בשר, ולמנהג האשכנזים הדבר אסור. ראה שו"ע סי' צה סעי' א-ב.

הרב ירוחם ארלנגר