האם מותר להניח תבנית עם אוכל חלבי על פלטה בשרית

שלום כבוד הרב !
אני משרת בבסיס חייל האוויר ולפעמים מחמם אוכל על הפלטה מכיוון שאין מיקרוגל. כידוע לי מחממים על הפלטה הזו כמעט רק בשר , השאלה שלי היא האם אפשר לחמם על הפלטה משו חלבי שנמצא בתוך מגשית והמאכל עצמו אינו נוגע בפלטה עצמה. האם זה מותר ?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני, אם הפלטה נקיה והתבנית שאתה מניח נקיה מלמטה ויבשה לגמרי, אין כל בעיה, שכן מגע יבש שבין כלים אינו מבליע ומפליט, אבל מסתבר שהפלטה אינה נקיה… מי מקפיד על נקיונה בבסיס, לכן תניח נייר כסף על הפלטה ועל גביו תניח את התבנית. כמו כן תשמר מאוד שלא להניח משהו שעלול לגלוש.

בהצלחה