מדוע בנרות שבת לא חייבו להיות מסובב במצוות?

בס"ד

בהלכות חנוכה בכל הקשור לנרות ( סדר ההדלקה ,הנחת החנוכיה וכו') ישנה "ההנחיה" להיות מוקף במצוות : מזוזה בצד זה, חנוכיה בצד זה וכו' וכו', והדברים ידועים ונלמדים

מדוע אין את ההקפדות הללו בנרות שבת ו/או בנרות יו"ט (או לפחות היינו מצפים בהדלקת נר יוה"כפ )?
בברכות התורה

תשובה:

שלום רב

אין הלכה להיות מסובב במצוות בכל הזדמנות, כאן בנר חנוכה שבלאו הכי מצוה להניחו על הפתח כדי לפרסם את הנס מן הבית החוצה, הורו שיש להעמידו בצידו השמאלי כדי להרויח גם את הענין הזה.