שימוש בתנור אחד לחלבי ובשרי

שלום רב,

אשתי משתמשת בתבנית אפייה עשויה ממתכת. כאשר היא אופה היא מניחה נייר אפייה על התבנית ומכינה עליה מאפים חלביים.
האם ניתן להשתמש באותה התבנית לאפיית מאכלים בשריים כאשר מניחים נייר אפייה חדש?
במידה ונאפו מאפים בשריים האם הם מותרים באכילה? האם יש צורך להכשיר את התבנית על מנת להמשיך ולהשתמש בה?

תשובה:

שלום רב

אין לסמוך על הנייר אפייה בשום אופן, הוא סופג ומבליע תחתיו. אם נאפו מאפים כאלו והתבנית היתה בת יומה אין לאוכלם. אם אינה בת יומה והיא נקיה יש להקל לאכול את המאכלים אבל צריך להכשיר את התבניות.

לגבי הכשרת התבניות הדין כך: אם בתוך 24 שעות השתמשו בהן לחלב ולבשר, אין להן תקנה, כיון שבאופן כזה הן טעונות ליבון חמור – להעביר אותן באש עד שיאדימו, וזה לא ניתן כלל בתבניות אפייה, הציפוי שלהן יהרס הרבה קודם. אבל אם לא השתמשו בתוך 24 שעות ניתן להכשיר על ידי נקיון טוב של התבניות והכנסתן לתנור והפעלתו על חומו המירבי למשך כחצי שעה.

אגב גם בתנור אין להשתמש באותו תנור אלא לאחר הפעלה כנ"ל ולכתחילה שלא בתוך 24 שעות.

בהצלחה רבה