בצק שרודד על שולחן עץ טרף

שולחן מעץ, שעליו אוכלים סעודות בשריות וגם סעודות חלביות, וכל הזמן השולחן מתלכלך במאכלים החלביים והבשריים כמו בכל שולחן שסועדים עליו(יש ילדים שאוכליים גם לכן זה מתלכלך אולי יותר), ועל השולחן הזה לשו בצק, וכן רידדו בצק, ואפו אותו בתנור(ללביבות,לחם וכיוצא בזה). האם יש בעיה לאכול את המאכל(לחם,לביבה וכד')עקב כך שלשו ורידדו אותה על השולחן? בעבר גם השולחן היה של משפחה לא שומרת כ"כ על כשרות אבל ניקינו אותו בסמרטוט וכד'.

תשובה:

שלום רב

אם כרגע השולחן נקי לגמרי אפשר להקל ולאכול [גם אם נשאר שם משהו הוא בטל בשישים וברוב], אבל לכתחילה אסור לרדד עליו בצק ואין להשתמש בו ללא מפה או צלחת.