מקום ההדלקה למי שעוזב במהלך הערב את ביתו למלון

שלום וברכה
אני ואשתי מתארחים בבית מלון,ם ורצינו להדליק נר ראשון עם הילדים(שישנו אצל בן משפחה בזמן שאנו לא בבית) הדלקנו אתמול נרות בזמן בברכות התעכבנו בבית שעה וחצי ויצאנו,אני ואשתי הגענו למלון בלילה,והלכנו לישון בלי להדליק במלון,אני יודע בדיעבד שהיינו צריכים להדליק היכן שישנים,ברצוני לדעת האם יש איזושהי שיטה שיצאתי ידי חובה,או שלכו"ע הברכות היו לבטלה?

תשובה:

שלום רב

כיון שבזמן ההדלקה הייתם בבית יצאתם ידי חובה לכתחילה! הנושא של מקום אכילה או לינה אמור בהגדרה של המקומות, והיינו שמקום שמיוחד לאדם רק לאכילה אינו המקום הראוי לכתחילה להדלקה אלא מקום הלינה, אבל כאן בזמן ההדלקה שהיתם בביתכם המיוחד לכם לאכילה וללינה כאחד ואין כל חשש.

נופש נעים!