חיתוך בצל בסכין שספק אם היא בשרית

חתכתי עם סכין פרוה בצל שכבר היה חתוך ולא זכור לי עם חתכתי עם סכין בשרית או פרוה. מה דין הסכין כעת?

תשובה:

שלום רב

נראה שמעיקר הדין יש להקל. שכן יש לך ספק אם הבצל אכן נחתך בסכין בשרית, וגם אם כן, יש מחלוקת בין הפוסקיןם האם דבר חריף מפליט טעם שאינו בן יומו ומשביחו, ולכן למרות שלהלכה חוששים תמיד לדעה המחמירה כאן יש ספק ספיקא, בפרט לגבי ספרדים שלא מוכרעת בזה דעת השו"ע כידוע והבן איש חי הקיל מחמת כן במקום הפסד מרובה שלא לחוש לבליעות דבר חריף, אם כן יש כאן ספק ספיקא להקל. אולם אם תרצה להחמיר ולהגעיל את הסכין תבוא עליך הברכה.