קבלן שהשאיר מרצפות מיותרות בדירה

שלום רב.
לפני כשנה וחצי, שכרתי אדם שיעשה תיקון ברצפת הכניסה לבית. במסגרת העבודה הוא הביא מרצפות, אך לא היה צורך בכולן וכמה בודדות מהן נשארו אצלי. הוא אמר שיבוא לקחתן במועד אחר. אך עד היום לא בא. הוא כבר לא עובד באזור וניתק את הקשר עם החברה שעבד אתה אז. יש ביניהם סכסוך. (אני שכרתי אותו פרטי).
אני רוצה להשתמש במרצפות. האם הן שייכות לי כי אני שילמתי עבור העבודה? או שהן שלו (מצידי היתה הבנה שהוא יקח אותן)? צלצלתי אליו מספר פעמים כדי לשאול את רשותו אך הוא לא עונה. אני חושבת שהוא היה מאשר לי להשתמש במרצפות.
בכבוד,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

את יכולה להשתמש במרצפות, ללא חשש.

מקורות:

המרצפות אכן בבעלות הפועל, כפי שהייתה ההבנה ביניהם. בנוסף לכך, מעיקר הדין, אם שולם מחיר גלובלי עבור העבודה, המרצפות המיותרות הן של העובד, ורק אם היה המזמין היה משלם עבור המרצפות בנפרד ועבור העבודה בנפרד, המרצפות הן של המזמין.

עם כל זאת, מאחר והפועל יודע שנשארו מרצפות והוא אינו מגיע לקחת, הרי זה מוכיח שלא שווה לטרוח ולהגיע עבור מרצפות בודדות, שאינו יודע אם יהיה לו לקוח נוסף שיהיה מעוניין בדיוק באותה דוגמה. ובדומה לדין 'מכנשתא דבי דרי', עיין שו"ע חו"מ סי' רס סעיף ז.