מקום הדלקת נרות חנוכה למי שמתארח בשבת חנוכה במקום אחר

שלום וברכה,
בששבכת חנוכה הבעל"ט אנו נהיה בעז"ה כל המשפחה המורחבת בכמה צימרים ששכרו לצורך גיבוש משפחתי, ובמוצאי שבת נעשה שם סוג של מסיבת חנוכה, איך שלא יהיה אנו לא נחזור הביתה מיד בצאת השבת
א. איפה אני צריך להדליק נרות במוצאי שבת (יצויין שאנו במשפחה נוהגים להדליק נרות חנוכה לפני הבדלה)
ב. האם בערב שבת לפני שאני יוצא מהבית אני צריך להשאיר נרות דולקים או לבקש מאחד השכנים שידליק משום מראית עין או לא?
תודה רבה ושבת שלום
וכמובן, חנוכה שמח

תשובה:

שלום רב

במוצאי שבת, כיון שאתם סועדים שם מלווה מלכה ושוהים שם זמן ממושך אתם יכולים להדליק בצימר. אדם שחוזר מיד קודם זמן שתכלה רגל מן השוק נחלקו בדינו הפוסקים, בס' חובת הדר פ"ב הערה סה נקט שיש להדליק בבית והגרש"ז אויערבך הורה שניתן להדליק במקום האירוח.

בערב שבת, משום מראית העין אין חשש, אנשים יודעים שיש שנוסעים בחנוכה, וגם היום שיש מנהגים שונים בדבר מקום ההדלקה לא קיים כל כך חשש זה, אלא שהגרי"ש אלישיב מחמיר שמי שנוסע רק למקצת ימי החנוכה יעשה שליח להדליק עבורו משום ששם הוא מקום ההדלקה העיקרי לדעתו, אולם נדמה שכל פוסקי זמנינו חלקו עליו בזה.