הכשרת תנור טרף שאינו בן יומו

תנור בשרי, לא יודע אם 24 שעות לפני בושל בו בשר, ובישלו בו עוגיות עם שוקולד חלבי. עבר מאז כמה ימים, וגם הרתחתי את התנור על הכי הרבה מעלות לרבע שעה בערך. האם מותר לי לאכול דברים שבושלו עכשיו בתנור? אם אפשר תשובה עוד היום בבקשה.תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אם התנור נקי ואין בו שיירי מזון – מותר. לכתחילה לא די ברבע שעה שכן לוקח לתנור זמן להתחמם, עדיף חצי שעה ולנקות קודם את התנור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. 1)ומה דין התבניות, אם העוגיות והשוקולד היו עליהם אבל חצץ נייר אפיה?ועכשיו אפו לחם על התבנית, גם עם נייר אפיה?
    2)הבנתי גם שרוב התנורים מוחזקים כלא נקיים עקב דברים שניתזים על הדפנות לעיתים, האם במצב כזה עכשיו אני יכול להקל לאכול?
    בקיצור,במצב שהצגתי,ואני לא יודע אם התנור נקי או לא,פשוט הרתחתי אותו לרבע שעה על החום הכי גבוה.

  2. לגבי נקיון התנור אתה יכול להסתכל עכשיו, ולפי זה להחליט אם לאכול העוגיות. לגבי התבניות, אם הבישול החלבי היה לאחר 24 שעות מהבשרי והם היו נקיות! ניתן להכשיר אותם כמו את התנור על ידי הפעלה חצי שעה, אם לא היו נקיות ויש עליהן שיירי בשר בשעת הבישול החלבי, לא ניתן להכשירן ויש לזרוק לפח. שיירים מפוחמים לא נחשבים לכלום. נייר אפיה לא מועיל כיון שהוא סופג והשומן עובר דרכו.