קדושת שביעית בפירות מהיתר מכירה

האם בפרות מהיתר מכירה נוהגת קדושת שביעית?או שמותר להשליך באשפה כרגיל?
וגם,אם יש שאריות בסיר של חלקי קליפות ירקות וכד' האם מותר לזרוק?

תשובה:

שלום רב,

א. כל ההיתר מכירה מבוסס על הדעות שאין קדושת שביעית ביבול נכרי משום שיש קנין לגוי להפקיע קדושת א"י. לכן הם מוכרים את הקרקע לגוי, וממילא לשיטתם אין קדושת שביעית בפירות. אולם לדעת רוב הפוסקים שמפקפקים מאד על מכירה זו. ממילא אין מכירה, ואפילו לפי מי שסובר שאין קדושת שביעית בפירות נכרי, בהיתר מכירה כמובן יש.

ב. לגבי שאריות וקליפות, אם הם לא ראויים למאכל, אפשר לזרוק, אולם אם הם ראויים למאכל רק שלך אין חשק כרגע לשמור אותם, אסור להשליך ויש לשמור בפח שמיטה עד שירקיבו.