אלו קליפות צריך לשים בפח שמיטה?

שלום. איזה ירקות צריך לשמור את הקליפות שלהם מקדושת שביעית. גמבה? עגבניה? סלק אדום? וכיו"ב האם צריך להתייחס לחודשי השנה ביחס לגידולם. כיצד אוכל לדעת זמנו של כל ירק

תשובה:

שלום רב

בירקות הולכים אחרי הלקיטה, כך שכל ירק שנלקט בשנה השביעית יש בו קדושת שביעית, אולם צריך לדעת שאם הירק נזרע בשביעית יש בו איסור ספיחין והוא אסור באכילה לגמרי, בשנת השמיטה יש להקפיד ביותר שלא לקנות ירקות מחנות שאין עליה כשרות מהודרת! אגב, בחנויות אלו יש גם ירקות מחו"ל שאין בהם קדושת שביעית, או ירקות של גוי שלדעת הבית יוסף ומנהג ירושלים אין בהן קדושת שביעית, ושי לברר אצל המוכר. כל קליפה שיש בה חלק מהפרי או שהיא ראויה למאכל אדם יש לשמור בפח שמיטה עד שתרקיב.

בהצלחה