שירות בנות בצה"ל בראי היהדות

האם מותר לבת להתגייס לצה"ל מבחינה הלכתית?
מה היא דעת התורה ודעת הרבנית בנושא?

תודה,

תשובה:

שלום רב

גיוס בנות לצה"ל אסור בהחלט, הדבר מביא לפריצות ולחלוטין אינו לרוח התורה. ידוע שמרן החזון איש התבטא בזמנו כאשר גיוס בנות חרדיות עמד על הפרק שבענין זה יש דין של יהרג ואל יעבור כמו כל איסורי עריות! כלומר, לדעתו בת שניצבת לפניה האפשרות להתגייס או לההרג חייבת למסור נפשה ולא להתגייס! בכל הדורות היה ידוע שכל כבודה בת מלך פנימה ואין דרכה של אשה לצאת בכלי זין, כיום קיים בילבול, כבוד האשה אינו מחייב אותה לנהוג כגבר, ההיפך הוא הנכון, על אשה לשמור על עדינותה וצניעותה ובכך להמשיך ולהוות את הגורם המניע בחינוך ובעשייה, ולא לנסות להכנס לנעליו של הגבר. הדבר פוגם בנשיותה, ובמעלותיה ותכונותיה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מקור הדברים בסוטה מד ב שם מבואר שלמלחמת מצוה גם נשים "מתגייסות" וכמבואר שם לספק מזון וכסות לאנשים. אולם כל זה לא רלונטי אלינו, כאן הבעיה שהצבא בזמנינו חילוני לגמרי, הפריצות רבה ואין בו מקום לאשה כלל וכלל, ונדמה שכל אדם ירא שמים שעבר צבא יודע זאת היטב. משום כך לא ניתן למצוא התייחסות לכך בראשונים אלא בין גדולי זמנינו שכידוע יצאו למלחמה גדולה בענין זה בשנים שלאחר קום המדינה עד שהגיעו להסכמה שנערה המהירה על דתיותה פטורה מגיוס.