ציטוט חלק מברכה האם חייב גניזה?

שלום לכבוד הרב.אני לומדת בבית ספר דתי ונתנו לנו חולצה שעליה כתוב "ובנה ירושלים עיר הקודש במהרה בימנו"האם יש בעיה ללבוש את החולצה?

תשובה:

שלום רב

חלק מברכה שאינו מועיל לצאת בו ידי חובה אינו צריך גניזה, לכן ובנה ירושלים עיר הקודש, או שהכל נהיה בדברו וכדומה לא צריך לגנוז ומותר ללבוש רגיל, אבל ברוך המבדיל בין קודש לחול שמועיל להתיר עשיית מלאכה – חייב גניזה.

מקורות:

ראה גנזי הקודש עמ' קכח בשם כמה מפוסקי זמנינו.