גניזה בעיתונים הזמנות וכדומה

בס"ד
א. מה הדין לדברי תורה שכתובים בעיתון האם צריך גניזה או לא ? על הצד שטעון גניזה , איך עורכי עיתונים עושים זאת , הרי לא כולם כ"כ מקפידים ע"ז ונמצא שיש הרבה דברי תורה שאינם נגנזים .
ב. וכן מה הדין לבי קטעי פסוקים שכתובים בהזמנות , ובכל מיני דברים כגון שקיות וכד' ?

תשובה:

על חיוב גניזה בעיתונים על פרטיו השונים הרחבנו פעמים רבות באתר, ראה כאן. עורכי העיתונים כנראה סומכים על כך שננהג כהלכה…

קטעי פסוקים על הזמנות יש בזה כמה וכמה פרטים, הכלל הבסיסי הוא שאם הדבר נכתב כמליצה בעלמא ולא כציטוט הכתוב על משמעותו האמיתית, אין חיוב גניזה, אולם אם הוא נכתב בהקשר הראוי כמו עוד ישמע בהרי יהודה וכו', והוא כולל שלוש מילים לכל הפחות יש לגנוז. רבים נוהגים משום כך לכתוב את הפסוק בשינוי, כמו נעלה את ירושלים על ראש שמחתנו, וכיוצא בזה.

בהצלחה