המשך – מי שלא הניח תפילין בבוקר

בהמשך לתשובה שלכם אם לא הנחתי תפילין בזמן שחרית ואני רוצה להניח ולהתפלל מנחה מה אני קורא בהנחה ומה במנחה

תשובה:

שלום רב

הברכה על ההנחה היא כמו בבוקר, ניתן לומר גם קריאת שמע למרות שאין בזה מצות ק"ש אבל סתם בתור קבלת עול מלכות שמים, ומנחה כרגיל. אבל צריך לדעת שאצל יהודי הדבר הראשון בבוקר זה שחרית, אם נכניס את זה לעצמנו כחוק בל יעבור זה יעשה ממש חלק מאיתנו, וזה כדאי!