האם דורלקס נחשב כמו זכוכית לענין בשר בחלב?

שלום. אם כיסו את סיר בשרי שבישלו בו בשר במכסה חלבי מזכוכית ב"י. האם הזכוכית מעביר טעם לסיר וצריך לחשבן ששים? ועוד האם הזכוכית בולע שנצריך הגעלה למכסה? תודה

תשובה:

שלום רב

אף שודאי לא מדובר בזכוכית פשוטה שהיא תפקע מחמת הבישול, אלא בסוג של דורלקס או פיירקס, דינם ככלי זכוכית שלמנהג הספרדים אינו מבליע מטעמו, ולמנהג האשכנזים יש להכשיר, אלא שאם יש למכסה מסגרת מתכת כמובן דינה ככלי כלי מתכת חלבי הטעון הכשרה.

מקורות:

ראה ס' הכשרות עמ' קא.