תנור אפייה בעל תא אחד

שלום וברכה…רציתי לברר אם בתנור מותר לי לאפות עוגות חלבי בזמן שיום או זמן לפניי היה תבשיל בשרי בנוסף אוו לסרוגין עם יש לי תבשיל פרווה שבישלתי ולפניי זה היה תבשיל בשרי…ואני רוצה לאכול עם זה חלבי אוו לשתות קפה עם חלב.והאם כדאי להדר ולקנות תנור נוסף…

תשובה:

שלום רב

נתחיל עם מה שסיימת… אם יש באפשרותך לקנות תנור כפול עם הכשר זה מעולה, זה יחסוך לך הרבה כאבי ראש…

לעצם הענין, תנור שבישלו בו בשר, ניתן לנקותו היטב, להמתין 24 שעות, להפעילו כשהוא ריק על חומו המירבי חצי שעה, ואז ניתן לאפות בו חלבי.

לגבי פרווה בתנור בשרי ראי כאן.