כשרות אוצר הארץ

שלום וברכה,
ראיתי בחנויות שמוכרים ירקות של שמיטה שנקראים אוצר הארץ, אין לי מושג מה זה אומר, האם זה כמו אוצר בית דין או שונה (הבנתי שאוצר בית דין זה רק בפירות)?
אשמח אם תוכלו לעשות לי קצת סדר בעניין, והאם אפשר לסמוך על זה
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אוצר הארץ זה גוף כשרות של פירות ויקרות המספקים בשנת השמיטה בראשות הרב יעקב אריאל, הכולל סחורה מאוצר בית דין שלהם, סחורה ממצעים מנותקים, וכמובן סחורה משנת שישית. הם נמנעים למכור סחורה מהיתר מכירה מסיבות הידור בכשרות, וגם סחורה מפירות נכרים, מסיבה שאינם רוצים לפרנס את האוייבים.

פירות משנת שביעית עדיין אין בשוק, כל הפירות בנתיים הם משנת שישית.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי,
    ירקות של אוצר הארץ הם של יבול נכרי ולא משהו אחר?, כי אמרו לי שזה סוג של פטנט חדש של אוצר הארץ בירקות מסוימים שאין בהם איסור ספיחין, ואודה על האמת שלא הבנתי איך זה עובד