האם מותר לערב את התבשיל כדי שישחים לאחר שכבר נאפה לגמרי?

שלום כבוד הרב !
האם מותר לפתוח ולהתעסק עם ג׳חנון שהוכנס לפלטה ערב שבת בהיותו בצק קפוא,
או להפוך את הסיר טרם פתיחתו על מנת שישחימו החתיכות העליונות,כשידוע הודאות כי הגח׳נון אפוי די צורכו וראוי לאכילה?
תודה מראש כבוד הרב.

תשובה:

שלום רב

גם אם המאכל מבושל כל צרכו, כאשר הוא מונח על גבי האש ממש אסור להגיס בו – לערבב כדי שיאפה יותר, משום שבאופן זה הוא נראה כמבשל. כאשר הסיר אינו על האש – אם אינו מבושל כל צרכו אסור, ואם הוא מבושל כל צרכו מותר.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שיח ס"ק קיד- קטו.