האם מותר לענות בריך הוא באמצע פסוקי דזמרא? / עמידה בויברך דוד

שלום וברכה,
יש לי שתי שאלות בענייני פסוקי דזמרא,
א) אני מתפלל בנוסח אשכנז ובקדיש כנהוג אני עונה בריך הוא ולא אמן כמנהג הספרדים, והשאלה היא האם אפשר לענות בריך הוא בפסוקי דזמרא או שזה דומה לברוך הוא וברוך שמו שלא מברכים כי זה רק תקנת חז"ל?
ב) בדרך כלל אני מתפלל פסוקי דזמרא בעמידה, לא מסיבה מסוימת אלא פשוט נוח לי יותר, אלא שזה גורם לי שכשאני עיף וכדומה וכן מתיישב, אני שוכח לעמוד בויברך דוד ובדרך כלל אני נזכר כשאני מגיע לויושע, השאלה היא, א) האם כשקורה לי כך אני צריך לחזור ולומר ויברך דוד בעמידה? ב) האם יש לכן עצה איך לא להגיע למצב כזה, ואיך להיזכר לקום בזמן?

תשובה:

שלום רב

א. בריך הוא אין לומר באמצע פסוקי דזמרא, וכפי שהסברת יפה.

ב. העמידה בויברך דוד אינה מעכבת, אולם ודאי היא חשובה עד למאוד, ולכן עדיף לשבת קודם במקומות שמותר לשבת ולעמוד בזמן הראוי לעמוד בו. העמידה בפרק זה מקורה בדברי האר"י כמובא במגן אברהם, וכנראה שיש בכך ענין גדול על פי קבלה.