מי ששותה רביעית מיין של קידוש חייב ברכה אחרונה לפני הסעודה?

האם רצוי לא לשתות רביעית מכוס הקידוש ומדוע? ומה דין אדם שקידש ושתה רביעית- האם יוצא יד"ח בברכת המזון או שצריך לפני כן לברך מעין שלוש?
תודה
שחר

תשובה:

שלום רב

יין של קידוש נחשב כדברים הבאים מחמת הסעודה שברכת המזון פוטרתם, ולכן אין כל סיבה שלא לשתות רביעית מהיין. ראה סי' רעב סעי' י ובמשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב. הרב מתכוון שאין לברך מעין שלוש בכלל ? לא אחרי הקידוש מייד ולא אחרי ברכת המזון ?
    ברכת המזון פוטרת את כל המשקים והאוכל כולל התירוש ?

  2. ודאי, ברכת המזון פוטרת יין ששייך לסעודה, כמו קידוש או יין שבא לפתוח את התיאבון. אפילו הבדלה למי שמיד אוכל מלווה מלכה נחשב כחלק מהסעודה כיון שרק מחמת ההבדלה מותר לאכול.