המתנה ד' ימים לאחר כתם לפני ספירת הנקיים

שלום וברכה.
אני כחודשיים לאחר לידה וטבלתי לפני 5 ימים. אני מניקה ולעיתים יש כאב בבטן התחתונה של התכווצות הרחם. גם בימים שבהם בדקתי והייתי נקייה הייתה מעין "הרגשה" כזו. אתמול בערב לאחר קינוח עם טישו ראיתי דם בנייר וגם היום. אולם כשעשיתי בדיקה עם עד העד יצא נקי האם אני יכולה להחשיב אותו כהפסק טהרה או שעליי לחכות 4 ימים?
תודה

תשובה:

שלום רב

בודאי יש לספור ארבעה ימים מהרגע בו ראית את הכתם המטמא. אינני נכנס כרגע למהות הכתם, אם היה בגודל האוסר, אני יוצא מנקודת הנחה שבדקתם זאת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן בדקנו את הגודל האוסר והוא התיר משום שהיה פחות מגריס אולם היום שוב היה כתם על הנייר ואני לא בטוחה שהוא היה בגודל המתאים אולי מעט יותר כיוון שהיה מעורבב עם הפרשות לבנות ומשום תנועת המשיכה בקינוח האם אנחנו עדיין מותרים?

  2. אם הכתם האסור היה בגודל גריס, גם אם הוא פשוט נמרח על הטישיו זה אוסר. כאשר המראה אדמומי הוא אוסר גם אם מעורבת בו ליחה אחרת, רק אם חלק מהכתם טהור וחלקו טמא נחלקו בזה הדעות והמיקל יש לו על מה לסמוך.