בדיקת תפילין

ב"ה
שלום כבוד הרב שליט"א
מי שמניח תפילין קטנים יחד רש"/ר"ת
ומכיר את הסופר וראה את הכתב והניח אותם יום יום
אם בכל זאת אחרי שבע שנים צריכים בדיקה תודה.

תשובה:

שלום רב

אם הם מונחים בדרך כלל במקום קריר ומוצל בתוך אריזתם אינם צריכים בדיקה. אולם אם אתה משאיר אותם ברכב בשעות היום, יש מקום לחייב בבדיקה, ומומלץ מאוד שלא לעשות כן!!

מקורות:

ראה קול יעקב על סי' לט, שבזמנינו שהתפילין עשויות היטב וארוזות בצורה טובה הסומך על דברי השו"ע שלא לבודקם לעולם אלא אם כן נמצאה בהם רעותא יש לו על מה לסצמוך, ולענין זה די בשימוש פעם בשבוע [באשל אברהם צידד לומר שמי שמניח תפילין רק בתפילה כמנהגינו היום הוא כבר בכלל לפרקים וצריך בדיקה, אולם המנהג שלא כדבריו].