מה עושים עם קליפות בשמיטה?

מקלפים בננה, אגס, , תפוח אדמה=מה עושים -השנה זה שנת שמיטה

תשובה:

שלום רב

ראשית חשוב לדעת שגם השנה שנת השמיטה לא הכל קדוש בקדושת שביעית, שכן בפירות השנה נקבעת לפי זמן החנטה באילן [תחילת היווצרות הפרי] כך שאגסים קדושים בקדושת שביעית לא יהיו לנו לפני סוף החורף, האגסים המצויים עתה כולם חנטו בשנה השישית. כמו כן, יש בשוק פירות וירקות מיבול חו"ל שאין בהם קדושה או מיבול נכרים שלדת הבית יוסף אין בהם קדושה ומנהג ירושלים בזה לסמוך על דבריו [החזון איש החמיר כדעת המבי"ט שחולק וכן מנהג רבים, אבל הספרדים כולם הקילו בזה], בחנויות שיש להן הכשר מהודר מביאים בדרך כלל מפירות וירקות אלו. פרי או ירק הקדושים בקדושת שביעית, אין לזרוק קליפות אלו לפח האשפה סתם, אלא ראוי לייחד פח מיוחד לשמיטה, שם מניחים כל יום את הקליפות והשאריות של אותו יום בתוך שקית נפרדת וקשורה היטב, ומשליכים לאשפה הכללית רק כאשר הם מרקיבים ואינם ראויים למאכל. בשעת הדחק ניתן לשים בשקית ולקשור היטב ולהשליך לפח הרגיל.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תוכל להרחיב בענין בס' משפטי ארץ שביעית, הכלל הבסיסי שכל פרי או ירק שקליפתו נוטלת חלק מהפרי, כמו תפוח גזר תפוח אדמה וכו', ראוי לשים בפח של שמיטה, ואילו בקליפת בננה וכדומה יש להקל.