השתתפות בשמחה בליל היארצייט

האם מותר בערב אזכרה ללכת למסיבה(שירים,ריקודים..)?(וזה יוצא במוצאי שמחת תורה)

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אין איסור אלא שיש שנהגו להחמיר בזה.

מקורות:

ברמ"א בסי' שצא סעי' ג ובסי' תב סעי' יב כתב שבליל יום האזכרה האבל אינו משתתף בשמחת נישואין, אולם בש"ך שם הביא בשם העט"ז שלא ראה למי שמחמיר בזה והש"ך כתב דלא ראינו אינה ראיה. אכן בפתחי תשובה בס' צא שם הביא מדברי האחרונים שאף המחמירים בזה לא אמרו דבריהם אלא בסעודת נישואין שיש בה שמחה ולא בשאר סעודת מצוה כמו בר מצוה וסיום מסכת. נמצא שיש חולקים על עצם הדין הזה, ואף המחמירים לא אמרו דבריהם בכל סעודה אלא בשמחת נישואין שיש בה שמחה רבה. לכן מעיקר הדין יש להקל והמחמיר תבוא עליו הברכה.