אבלות בערב חג הסוכות

דודי עליו השלום נפטר היום מחר י״ד בתשרי הקבורה איך צריך לנהוג בשבוע זה ידוע לנו כי אין שבעה אבל אנו לא יודעים איך צריך לנהוג בסעודת חג ומהלך השבוע מה אסור ומה מותר אשמח לדעת תודה גליתי

תשובה:

שלום רב,

כפי שכתבת, החג מסיים את האבלות של השבעה. האבלות של השלושים ממשיך רק לאחר החג, כלומר, עד לאחר שמחת תורה. בחג עצמו אסור לנהוג אבלות, עד כמה שזה קשה, חייבים להשתדל לשמוח, שמחת חג כי חלק ממצוות החג.

שיהיו רק בשורות טובות