השתתפות בשמחה בשנת אבל

כבוד הרב אזכרה ליום השנה לפטירת אמי ז"ל חל בכא אלול תשע"ה יוצא בשבת 5.9.15 ב-2.9.15 יש לי חתונה של חברים קרובים איך עליי לנהוג בכמה זמן יש אפשרות להקדים את האזכרה של 12 חודש והאם אני יכולה להתשתתף בשמחתם?

תשובה:

את האזכרה ניתן לעשות ביום שישי או בראשון כבחירתכם. לא ניתן להשתתף בשמחה כזו לפני תום 12 חודש. בדוחק התירו בנישואין של קרובים בדרגה ראשונה על ידי שהאבל משמש כמלצר וכדומה, אבל לא בחתונת ידידים.