מוזיקה בשנת אבל / טיול בשנת אבל / מסיבות בשנת אבל

שלום לך כבוד הרב
אבי נפטר בי״ט באלול תשע״ד
ברצוני לדעת מה הם הלכותי כבת ומה מותר ואסור
אני יודעת שאסור לשמוע מוזיקה וללכת לשמחות
אבל לשמוע תיקון הכללי ושירים שמעציבים זה מותר?
אני מרגישה צורך לשמוע שירים על ״אבא״
יום הנישואים שלי חל יום לפני ה 30 של אבי ( נדחה בגלל חול המועד סוכות ) האם מותר לי ״לחגוג״?
ולגבי טיסה לחו״ל מותר לפני השנה?
ברצוני רק לציין שלאבי היה בית כנסת של סבי ז״ל שהמשיך את דורו והוא ״ניהל״ אותו האם אפשר לקנות ספרים חדשים לשם? לימודי גמרא או סיפרי לימוד ?
אשמח לתשובה

תשובה:

שלום רב

ראשית אנו משתתפים איתכם באבלכם.

אין לשמוע מוזיקה בשנת אבל, אבל הקראה של תיקון כללי או כל מוזיקה ווקאלית מותרת ללא כלי נגינה.

את יום הנישואין תוכלי לחגוג בקרב המשפחה הקרובה ממש, ילדים והורים בלבד. כמובן ללא מוזיקה. תזכו לשנים טובות ומאושרות יחד.

אין כל מניעה לנסוע לחו"ל ולטייל כרגיל.

תרומה לבית הכנסת זה דבר נפלא! כל צדקה לעילוי נשמת הנפטר חשובה עד למאוד.