עציץ שנופו מחוץ לבית בשביעית

יש לנו במרפסת עציץ אחד שבו שתי שתילים של פסיפלורה המרפסת מקורה בגג ברזל והדפנות מעל 0.8 ס"מ והבנתי שזה חממה ואנחנו רוצים להפוך את המרפסת לסוכה אבל אם נוריד את הגג יחשב כשתילה או באיסור ספיחין אז רצינו להכניס את העציצים לבית אבל בעציץ אחד הנוף של העץ יצא מהגג לאוויר והעץ השני שבאותו עציץ לא יצא ושניהם באותו עציץ מה אפשר לעשות ?? כי הבנתי שהוא לא נחשב בתוך הבית כי נופו בחוץ ואם נכניס את נופו זה שתילה ואם נשאיר אותו ונסיר את הגג נקצור את העץ השני
האם אולי אפשר לפריד אותם מהעציץ??

תשובה:

זו אכן בעיה. לא הבנתי מה הכוונה להפריד מהעציץ? לגזום אותם מותר.

מקורות:

משנה למלך ביכורים פ"ה ה"ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    הכוונה שבאותו עציץ יש שני שתילים שתיל אחד שנופו יוצא לחוץ והשתיל השני כולו בפנים והשאלה האם ניתן להפריד את השתילים מהעציץ כלומר להפריד את העציץ שכולו בפנים לעציץ אחר ולכניסו לבית?
    ומה שכבוד הרב התכוון שמותר לגזום הכוונה שנגזום את הנוף היוצא ובכך הוא נחשב בבית?
    והאם סכך הסוכה נחשב כגג לענין חממה בשמיטה?

  2. במחשבה שניה אין כל בעיה להכניס את העציצים בלי לגזום כלום, רק לאחר החג כשאתה מוציא שוב למרפסת צריך לדאוג שהנוף לא יצא החוצה כלל. ואז הכל בסדר.