אילו כיריים לקנות? הכשרת כיריים לפסח

ברצונינו לקנות כירים גז חדשות שנמצאות על השיש, יש 2 אפשרויות שהבסיס הוא אמייל או זכוכית, האם מבחינת הכשרה לפסח הזכוכית זהה לאמיל מבחינת אפשרויות ההכשרה.
בתודה מראש ושנה טובה.

תשובה:

שלום רב

קשה לענות על שאלה זו כיון שמבחינת פסח שתי האפשרויות בעיתיות. אני הייתי מציע שתקנו מה שאתם אוהבים, ולפסח תיקנו כיריים חשמליות פשוטות, יש כיום בשוק בסכום פעוט.

מקורות:

על הכשרת כיריים קרמיות ראה כאן. על הכשרת כלי אמייל נחלקו הדעות, ולהלכה ניתן להכשירם על ידי הגעלה 3 פעמים, ראה ס' הכשרות עמ' ק', אולם ליבון לא ניתן לעשות כיון שהציפוי עשוי להתפוצץ.