לתרומות לחץ כאן

דבר חריף שנחתך בסכין חלבי ולאחר מכן בבשרי

חתך בצל עם סכין בשרי בן יומו אחרי שחתך בו עם סכין חלבי, מה דין הסכין הבשרי?
חתך בצל עם סכין חלבי, אחרי שחתך בו עם סכין בשרי בן יומו, מה דין הסכין החלבי?
אם צריך להכשיר, אפשר להכשיר בבית או שצריך הגעלה במקום ציבורי?
גמר חתימה טובה

תשובה:

שלום רב

אם החיתוך בסכין מהמין השני היה בסמוך לחיתוך בסכין הראשון יש להגעיל את הסכין השני והבצל כמובן אסור באכילה.אולם, אם הבצל גדול ובצד אחד חתכו בסכין בשרי ובצד השני בסכין חלבי, למנהג הספרדים הסכינים מותרים כיון שהסכין אינו משפיע אלא כדי קליפה ס"מ אחד משני צדדי החיתוך, ואילו למנהג האשכנזים הסכין השני טעון הגעלה. [ראה שו"ע יו"ד צו ב ובכף החיים שם]

הגעלת כלים ניתן לעשות בבית. יש לנקות את הכלי היטב, להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, לקחת סיר שלא היה בשימוש ב24 שעות האחרונים למלאות בו מים ולהעמיד על האש, וכשהמים מבעבעים בעוד האש דולקת להכניס לתוכו את הכלי הטעון הגעלה מכל צדדין, לאחר מכן להוציא את הכלי ולרוחצו במים קרים.

בהצלחה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל