רחיצה ביום טוב – בראש השנה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

האם לפי האשכנזים מותר להתרחץ בר"ה?
ואם לא האם ישנה דרך אחרת כמו רחיצת איבר איבר או רחיצה במים קרים?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

למנהג האשכנזים, מים שהוחמו מערב יום טוב מותר לרחוץ בהם איבר איבר, שלא בבית מרחץ או במקוה, רק במקלחת הביתית, ואף בזה כדאי שיהיה עליו בגד כל שהוא כדי שלא יבוא לרחוץ כל גופו בבת אחת. מים שהוחמו ביום טוב אין להשתמש בהם. נוהגים שלא לרחוץ כל הגוף גם במים קרים, אולם מי שמצטער בכך כמו עתה שיש שני ימים ראש השנה ולאחריהם שבת שהוא זמן ארוך עד מאוד, אפשר להקל. כמובן יש להזהר מאוד מסחיטת השיער, יש להניח מגבת בנחת על השיער ולהמתין שיתייבש.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תקיא ובמשנה ברורה שם.