אין אדם מת וחצי תאוותו בידו

שלום כבוד הרבנים החשובים
רציתי לשאול בקשר למשפט – אין אדם מת וחצי תאוותו בידו,
1)מה הפירוש שלו ?
2) למה כתוב אין חצי, למה לא כתוב תאוותו וזהו?
3)האם הכוונה רק לצעיר שדמו רותח בקרבו, או הכוונה היא לכל גיל?

תשובה:

שלום רב

הפירוש הוא כפשוטו… אדם תמיד תאב לעוד כסף עוד כבוד ועוד ועוד…

הסיבה שכתוב כך, כי זו האמת, אפילו חצי הוא לא מרגיש שיש לו…

לצערנו הכוונה היא בכל גיל, גם לאדם בן מאה שבקושי רואה בקושי שומע ובקושי הולך…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום.
    אנחנו משכירים דירה לאשה גרושה חרדית (מודרנית).ביתה בת ה 17 ירדה מהדרך ומתלבשת בפריצות ממש.השכנים דורשים מאיתנו להפסיק איתה את הסכם השכירות לאלתר.
    האם זה נכון להודיע לה כך,רק בגלל הבת שלה שלטענתה היא לא בגיל שהיא מקשיבה לה.גם האמא לא מוצאת חן בעיני כמה שכנים אבל עיקר הקצף יצא על הבנות.
    אנחנו בתור משכירים מרוצים ממנה מאוד.
    אנחנו גרים באיזור אחר.
    תודה רבה ויישר כח

  2. לטעמי אין מקום להציק לאשה מסכנה זו מחמת ה"נחת" שיש לה מבתה… לאף אדם אין ביטוח שהילדים שלו יהיו בסדר, יש לסייע לאנשים ולא להציק להם.