האם אפשר לבקש מבורא עולם בקשות שאינם קשורים לדת?

שלום וברכה.
כיצד אדם שמשקיע במשהו מסויים ומצליח יכול להודות להשם ? כלומר להגיד תודה וכולי?
והאם מותר לבקש מהשם תמיכה בדברים אחרים שלא קשורים לדת כמו מקצוע מקום עבודה והצלחה ?
הרי כשאדם מצליח במה שעוסק הוא שמח וזה משפיע על עבודת השם

תשובה:

שלום רב,

א. להודות אפשר פשוט בפה תוך כדי תפילה (בסוף תפילת שמונה עשרה) כמובן שקיום המצוות כרצון הבורא הוא ההודאה הטובה ביותר.

ב. בודאי שאפשר וחובה לבקש. כל תפילת שמונה עשרה מדברת על בקשרות שאינם קשורות לדת. רפאנו, ברך עלינו, וכן הלאה. גם ההוספות שאנו מוסיפים בעשרת ימי תשובה מדברים בדיוק על הדברים הללו. "בספר חיים ברכה שלום וכו' ופרנסה טובה".

גמר חתימה טובה