שימוש בכיריים חשמליים ביום טוב / הנמכת האש ביום טוב

שלום,
יש אפשרות לבשל בכיריים חשמליות ביום טוב? אם אני שם שעון שבת או לחילופין משאיר את האש דלוקה מערב יום טוב על אש נמוכה ובמהלך החג מגביה או מנמיך האש זה אפשרי?
תודה

תשובה:

שלום רב

בודאי ניתן להשתמש ביום טוב בכיריים חשמליות אם הן מופעלות מערב יום טוב על ידי שעון שבת. הנמכת אש ביום טוב נחשבת כפעולה של כיבוי והיא אסורה.

מקורות:

יש שהתירו להנמיך אש לצורך הבישול עצמו, כלומר אחרי שהסיר רותח ורוצים שלא יחרך התבשיל, אולם לדעת השו"ע גם זה אסור, ראה שו"ע סי' תקז ס"ד וסי' תקי"ד ס"א.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בכיריים חשמליות (לפחות אצל רוב רובן) שינוי החום עובד עם תרמוסטט וישנה נורה המראה אם גוף החימום פועל או לא. אם מורידים את החום כאשר הנורה כבויה, לא מכבים כלום, אלא מונעים שגוף החימום לא יידלק משך זמן מסוים, פעולה המותרת גם בשבת. אם מעלים את החום כאשר הנורה דולקת דוחים את שעת הכיבוי, פעולה האסורה בשבת לדעת הגרי"ש אלישיב ומותרת ביו"ט לכל הדעות.