האם השמיטה משמטת חוב של הבעל בחלוקת רכוש בין הבעל לאשה?

לרבנים היקרים שלום,
מה לגב מצב בו בני זוג מתגרשים והגבר צריך להעביר לאשה כספים/חלוקת רכוש. האם על האישה להמתין עד לאחר רוה"ש של שנת תשע"ו או יכולה לקבל את המגיע לה בשנת השמיטה?

כמו-כן רציתי לדעת כיצד עלי לנהוג עם עציצים שיש בהם צמחי תבלין כגון אורגנו בזיליקום ונענע וכן מה הדין לגבי גלעין של פרי אבוקדו שצומח בצנצנת בתוך מים? האם אפשר להמשיך להשקות ולטפל?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

א. לא ברור מה הרקע של חלוקת הרכוש. אם זה חלוקה מאחר שחלקם שייכים לאשה. אין זה חוב אלא זה פשוט כספים שלה. אבל בכל מקרה, גם אם זה חוב, מאחר שיש פסק דין של ביה"ד על כך, אין השמיטה משמטת.

לגבי טיפול בעציצים במהלך שנת השמיטה ראה כאן.

מקורות:

א. שו"ע חו"מ סי' סז סעי' ד' שאין השביעית משמטת אלא חוב ולא שותפים וכד' שנשאר חלק מהחובות אצל אחד מהם. ובסעי' ח' הביא את הדין שאין השביעית משמטת חוב שכבר ניתן עליו פסק דין.