מחשבה רעה אין הקב"ה מצרפה למעשה

אם אדם רצה לעשות עברה אבל מסיבה כלשהיא שלא ברצונו נמנעה ממנו העברה האם נחשב לו כאילו עשאה?

תשובה:

שלום רב

להיפך אמרו חכמים: מחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה [לומר נחשב לו כאילו עשאה], מחשבה רעה אין הקב"ה מצרפה למעשה. אלא שאם אכל בשר מתוך מחשבה שהוא טרף ונמצא שהוא כשר, שם כבר צריך כפרה כיון שעשה מעשה שהוא סבור נאסר עליו לעשותו. אולם אצל אומות העולם גם מחשבה רעה הקב"ה מצרף למעשה.

מקורות:

ראה קידושין לט ב, נזיר כג א.