איזהו עשיר השמח בחלקו – האם מותר לבקש עוד

שלום הננו זוג נשוי פלוס שעדיין גר עם ההורים אין לנו שום עזרה או סיכוי על פי הטבע לקנות בית וזה ממש מייאש אותנו כל דבר הולך בקושי בין בגדול הבנים ובין בעבודה אני כבר התיאשתי ואין לי כוחות לכלום האם עליי לקבל באהבה את המצב שזה התיקון שלנו או להמשיך להתפלל שהשם קצת יטיב לנו את החיים קצת יותר קל שיהיה בעבודה ולזכות לקנות בית תודה

תשובה:

שבוע טוב.

ממש קשה לי לקרוא את מה שאתה כותב…

אין ספק לרוב רובם של האנשים לא הולך בדיוק כפי שהם רוצים… אמת, לאחד הולך יותר טוב ולשני פחות טוב. הקב"ה נותן לכל אדם כפי כח הסבל שלו. ואם אכן מצבכם ממש לא נעים כפי שאתה כותב כאן, כנראה שאתם מסוגלים לעמוד בזה.

חובתך להמשיך להתפלל ולבקש. בורא עולם רוצה את זה. חלק מהתפילה היא הודיה על העבר, וחלק הם בקשות לעתיד. בשום אופן אל תאמר, טוב אם זה מצבי אני מקבל זאת באהבה ולא אבקש יותר. להיפך, למרות שכתוב איזהו עשיר השמח בחלקו. בכל זאת אנו מבקשים עוד. אז כנראה שאין בכך סתירה.

אני בטוח שאתם אנשים חזקים. אבל אל תתיאשו. תקבלו עליכם איזה מצווה או חיזוק. ובעזרת ה' כולי תקווה שתבוא הישועה…