השתמש לנולדס בשרי עם מזלג חלבי

שלום וברכה כבוד הרב ושניכתב וניחתם לחיים טובים מאושרים מלאי מצוות, לנו ולכל בני משפחתינו ועם ישראל

הזמנתי אוכל אתמול, נודלס בשרי, ונתתי שיאכלו לי ממנו חצי, אך השתמשו בטעות במזלג שלא עבר הגעלה, שמשתמשים בו גם לחלב וגם לבשר
הנודלס היה חמים/חם כמדומני. האם מותר לאכול מן הנודלס?

תודה רבה :)

תשובה:

שלום רב,

אם השתמשו בכלי זה באותו יום למאכל חם שאינו כשר הוא אוסר את התבשיל אולם אם לא השתמשו במזלג ב24 שעות האחרונות המאכל מותר. אם אתה מסופר בכך מותר לך לאכול את הנודלס בגלל שסתם כלים אינם שני יומן, לכן המאכל לא נאסר.