הניח תפילין ולא קרא קריאת שמע, אם יצא ידי חובה

האם מצוות הנחת תפילין תלויה בקריאת שמע כדי לצאת ידי חובת התפילין? לדוגמא, אם בנאדם קרא ק״ש בזמנה. ויותר מאוחר הוא הניח את התפילין. האם כדי לצאת ידי מצוות התפילין, צריך לחזור לקרוא עם התפילין ק״ש או שלמעשה הברכה וההנחה עצמה היא המצווה ומצוות התפילין איננה למעשה תלויה בק״ש?

תשובה:

בוקר טוב,

מצוות תפילין היא מצווה בפני עצמה, ודאי שאם הוא מניח תפילין וקריאת שמע הוא קורא ללא תפילין הוא יוצא ידי חובת קריאת שמע, וידי חובת תפילין. אולם לכתחילה ראוי לקרוא קריאת שמע עם תפילין כדי שלא יעיד עדות שקר כשהוא אומר "וקשרתם לאור על ידך", כמבואר בגמרא.