מצא כסף בסופרמרקט, קנין חצר לבעל החנות

שלום רב!
אדם שמצא 200 ₪ בסופרמרקט, האם הכסף שייך למוצא או לבעל הסופר? (האם יש בזה דין חצירו של אדם קונה לו או טעמים אחרים).
יש לציין, שהמוצא הודיע לאחראי באותו זמן על הסופר שמצא כסף, ושאלו האם אבד כסף למישהו, והלה השיבו שאף אחד לא הודיעו על כסף שאבד.
בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

המוצא יכול לקחת את הכסף לעצמו. (חוץ מאם מצא אותם למרגלות הקופאי/ת).

ישנם כמה דרכים בראשונים למה אין החצר קונה לבעל החנות, או משום שחצר קונה רק דבר שרגיל להגיע לחצר, או משום שאינו משומר, או משום שהאבידה הגיעה לחצר לפני ייאוש.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' רס סעיף ה, חידושי הרשב"א ב"מ דף כו ע"ב ומרדכי ב"מ סי' רנח וסי' רס.