האם ניתן לחמם אוכל כשר במיקרוגל טרף?

שלום לרבנים החשובים !
האם מותר לאכול מאכלי פרווה שחוממו במיקרוגל או תנור לא כשרים שמחממים בהם בשר וחלב ? תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אם האוכל היה עטוף בשני כיסויים הרמטיים ניתן לאכול, אבל מאוד לא מומלץ לעשות זאת, כיון שלעיתים רבות מחמת החום הכיסוי נפתח מעט ואז האוכל נאסר באכילה. משום כך גם מומלץ מאוד לייחד בבית את נמיקרוגל לאחד השימושים בלבד ולא להשתמש בו לשני המינים תוך הסתמכות על העטיפה ההרמטית. כמו כן, לעיתים רבות המיקרוגל עלול להיות מלוכלך ממש בשני המינים גם יחד ואז המכשול מצוי יותר. מה גם שאם מדובר בנוזלים עלולים להכשל בבעיה של איסור בישול בשר וחלב.