מה פירוש לאהוב את ה' בכל נפשך?

בשמע ישראל, מה פירוש לאהוב את ה' בכל נפשך?

תשובה:

שלום רב

חז"ל פירשו פסוק זה כך: בכל לבבך הכוונה בשני יצריך – ביצר הטוב וביצר הרע, כלומר שאדם יהיה תאב לרוחניות! ובכל נפשך – אפילו נוטל את נפשך, כלומר שאדם יסכים למות על קידוש ה'! ובכל מאודך – בכל ממונך, כלומר שאם יזדקק לצורך אהבת ה' להוציא את כל ממונו [כפי שאדם אכן מחוייב לעשות כדי לא לעבור עבירה, כמבואר ברמ"א סי' תרנו, בשונה מקיום מצוה שאינו חייב להוציא על קיומה אלא חמישית ממונו], יעשה זאת.

מקורות:

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. קדושת החיים זה אחד הערכים החשובים ביותר בעם ישראל, הנושא כאן הוא אילו היינו עומדים בסיטואציה בה עמדו קדושי האינקוזיציה ודומיהם, להמיר דתם או להשרף על קידוש ה', במה היינו בוחרים. חיים טובים ומאושרים לכולנו!

  2. אז הכוונה "בבכל נפשך" רק במקרה המסוים של אם
    "היינו עומדים בסיטואציה בה עמדו קדושי האינקוזיציה ודומיהם, להמיר דתם או להשרף על קידוש ה' " ולא למות ח"ו ביום רגיל בתאונה או מקרה דומה ח"ו?

  3. ברור שזה השאלה. אף א' לא מדבר על למות ממחלה או תאונה. אחרי הכל קדושת החיים אכן הינה ערך-עליון ביותר אך כל מטרתו הינו להיות עבדי-ה' ואם הבחירה היא בין לחיות חיי הוללות או לוותר על החיים למען שמו באהבה הרי שהבחירה ברורה וזה עיקר יסודו של מצוות אהבה בכל הנפש.