שוכר שסבל מעובש שהמשכיר לא תיקן

ב"ה

לכבוד הרבנים ודיינים,
מה הדין בדירה שהייתה בה עובש על התקרה וקירות, וגם שחזר אפילו אחרי כמה פעמים שניקיתי (בגלל שהמשכיר סירב לנקות אותה למרות חובתו). כשהבנתי שהוא לא יטפל בזה אפילו הפסקתי לבקש ולהודיע כי היה ברור שלא איכפת לו ולא רציתי עימות.
האם המשכיר צריך להוריד לשוכר ממחיר השכירות ובכמה.

תשובה:

המשכיר צריך להוריד כפי ההפרש במחיר השכירות בין דירה עם עובש לדירה ללא עובש. ניתן לברר אצל מתווך כמה ההפרש באיזור זה.

מקורות:

משכיר חייב לתקן בעיה של עובש (לתקן את מקור הבעיה, ניקיון העובש לאחר שהמשכיר תיקן את מקור הבעיה בהקדם הוא על השוכר, אם אין צורך בסיוד), עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ה.
כאשר המשכיר לא עשה את המוטל עליו, דעת הגר"נ נוסבוים שליט"א שהוא חייב לפצות כפי שווי ההנאה שהוא היה חייב לספק ולא סיפק.