משכיר ששילם על המזוזות ולא ידע שהשוכר אמור לשלם

שלום לכבוד הרב.
אנו שכרנו דירה חדשה לגמרי בעת שנמסרה מהקבלן.
וחשבנו שלפי ההלכה בעל הדירה צריך לספק את המזוזות, ולכן אמרנו לו שיספק מזוזות אפילו משומשות רק שיהיו כשרות. לבסוף הוא החליט שהוא רוצה חדשות, וכך קנינו מזוזות חדשות והוא שילם. בימים האחרונים ראיתי בתשובות לשאלות שמזוזה היא חובת הדר, ולכן השוכר צריך לרכוש המזוזות ולא המשכיר.
יש לציין שבזמן חתימת החוזה היה מן סיכום בעל פה שבעל הדירה רוכש את המזוזות. אך כנראה שזה לא היה ברור לו כל כך.
רציתי לדעת האם אני צריך להחזיר לו את הכסף עבור המזוזות.
וידוע לנו מדבריו שבעוד כשנתיים בערך הוא ירצה להיכנס לגור בעצמו בדירה.
תודה רבה ובברכה,

תשובה:

שלום רב,

השוכר אכן חייב לשלם עבור המזוזות, אבל בעוד שנתיים באשר המשכיר יכנס לגור בדירה הוא יהיה חייב לשלם עליהן לשוכר. כך שבסופו של דבר המשכיר בין כך ישלם על המזוזות ולכן אין צורך להעיר לו על כלום.

מקורות:

רמ"א יו"ד סי' רצא סעיף ב.

כיון שכל ההפסד של המשכיר הוא שהיה צריך להקדים ולשלם על המזוזות שנתיים לפני שנכנס לגור בדירה. ומצד שני יש ריווח שהיה יכול לקנות מזוזות כרצונו. אין שום אומדנא שאם היה יודע את הדין שהשוכר חייב לשלם על המזוזות, הוא לא היה מסכים לשלם עליהם. ולכן אין צורך להעיר לו.