הערכה עצמית ודימוי עצמי נמוכים נחשבים כפירה בה'?

ברצוני לשאול שאלה שמעניינת אותי, האם ערך עצמי ודימוי עצמי נמוכים ואפילו מאד הם עוונות כלפי אלוקים? כי הרי האדם הוא חלק אלוק ממעל ואם הוא לא מעריך מספיק את עצמו ומזלזל בעצמו אז כאילו שהוא לא מעריך מספיק את מי שיצר אותו ואת החלק האלוקי שבו לא?, מה גם שדברים אלו גורמים לעצבות רבה חרדות ודכאון, והאמת שגם נובעים מכל מיני חוויות לא טובות שעבר האדם בחייו.
אך בכל זאת האם נחשבים דברים אלו לעוונות כלפי הבורא? תודה.

תשובה:

שלום רב

שאלה אכן מענינת, לדעתי ההגדרה עוון היא קצת מרחיקת לכת. דימוי עצמי נמוך אינו דבר שנעשה במודע ומתוך חשיבה מובנית, מדובר באופי של בן אדם ומערכת רגשית המוטבעת בו באופן מולד או מימי ילדותו המוקדמת. אמת, שהאמונה בה' יתברך ובכך שהוא טוב ומיטיב ודואג לנו בכל רגע, מסייעת לאדם להתגבר על חולשות אלו, ולבנות לעצמו אישיות בריאה חזקה ומועילה.

בהצלחה רבה לכולנו!